One Piece

 

Részek:

1-200. rész

201-400. rész

401- 600. rész

601.- legújabb részek 

 

Ismertető az animeaddicts oldalról:

Előszó: 
Egy több száz részt is megért animéről elmondható, hogy nincs olyan ok, amiért sajnálni kellene a róla elhangzott szavakat. (A felosztott ismertető a barnával kijelölt alcímekben rövid bemutatást ad.)

 

Gazdagság... Hírnév... Hatalom...
Az ember, aki mindezeket megszerezte és 
birtokolta ezen a világon, a kalózkirály, 
Gold Roger.
Kivégzése előtt mondott utolsó szavainak 
ereje tengerre szólította az embereket:

"A kincsem? 
Tiétek lehet, ha akarjátok! 
Keressétek! 
Mindet otthagytam azon a helyen!"

Az emberek pedig álmaikat követve most a Grand Line felé hajóznak
és a világon ezennel kezdetét vette a Nagy Kalóz korszak!

One Piece

One Piece… (Egy Darab) Teljességre és egy egészre mutat a megnevezés. Összefoglaló néven így nevezik a Gold Roger (Gol D. Roger) által hátrahagyott kincset és mindazt, amit valaha a hatalmas Kalózkirály birtokolt. A kincset, melynek konkrét mibenléte és pontos helye máig ismeretlen, és amelynek kutatása során néhány évtized alatt már több százezren odavesztek. Mégis sokan nekivágnak most is az útnak, hogy életüket is kockáztatva megtalálják, hiszen köztudottan értékesebb mindennél, ami vagyont csak el lehet képzelni összegyűjtve a világon. Feltehetőleg a Grand Line-on, a világ legnagyobb és legveszélyesebb tengerén vár a homályban arra, hogy valaki majd újra birtokolhassa. Valaki, aki arra érdemes lesz…

Szalmakalap

A világ összes kalóza most ezt a kincset keresi! Egyesek úgy tartják lehetetlenség elérni, hogy most a kalózok fénykorában valaki megtalálja és kalózkirály lehessen, hiszen ahhoz a legjobbnak kellene lenni a legjobbak között! Azonban egy vörös hajú, szalmakalapos kalóz, Shanks mégis a „lehetetlenre” fogadott, mikor fél karját adta egy vízi szörnynek azért, hogy megmentsen egy kisfiút. Egy fiút, akiről úgy gondolta, hogy talán egy nap képes lenne a „lehetetlenre”. A fiú, aki ezzel életével lett adós megmentőjének megfogadta, hogy egy nap még Shanks legénységénél is jobb nakamákat (barátok/partnerek, akik ugyanazon cél mellett küzdenek) fog majd maga mellé találni és egy nap ő lesz a Kalózkirály. Kettőjük ígéretének záloga (és az anime kulcs szimbóluma) Shanks szalmakalapja lett, amit a fiú majd csak akkor adhat vissza Shanksnek, ha méltó kalóz válik belőle.

Az ő és leendő bajtársainak e célért való küzdését és kicsit sem átlagos mindennapjait meséli el ez az anime egy kitalált világban, megspékelve fantasztikus képességekkel, kalanddal és persze tömérdek humorral.
 

---

 

A One Piece Világa – Kalózok


Több ezren bontanak most is vitorlát és tűzik ki a fekete halálfejes zászlót az árbocrúdra, és hajóznak ki a „Kalózok temetője” néven is ismert Grand Line-ra, hogy a One Piece keresésére induljanak. Azonban a kalózokat ebben a világban nem általánosíthatjuk, nem csak holmi vízi banditákról beszélhetünk, amikor azt mondjuk: „kalózok”. Ahány tudat, annyi cél és vágy vezérel minden egyes embert, így nem hajózhatnak a kalózok sem mind ugyanazon zászló alatt. Ezáltal minden kalózhajónak egyedi és beszédes halálfejes zászlaja van, melyek messziről hirdetik a kapitányuk és annak legénységének jellemét, nagyságát és befolyását a tengereken.

A Szalmakalapos Kalózok 

Történetünk főhősei a Szalmakalapos Kalózok, akiknek kapitánya Monkey D. Luffy, az a fiú, akit Shanks mentett meg évekkel ezelőtt. A fiúról tudni kell, hogy legalább olyan elszánt kalózkirály célját tekintve, mint amilyen ütődött is egyben. Az anime első részében azt láthatjuk, hogy a kölyökkorból immár kilépett ifjú egy szál csónakkal vág neki a tengernek, mindenféle ismeret nélkül, hogy beteljesítse álmát. Kalandjai elején így a felkészültség hiányában nem meglepő, hogy hajója, s kis híján ő maga is odaveszik egy hatalmas örvényben. Az ütődött jellemet azonban sokszor segíti a jószerencse is útján és persze a későbbiekben már meglévő barátok is, így főhősünk célját tekintve percre sem habozik. Luffy a vágyai szerint legalább 10 kiváló emberből álló legénységet szeretne majd maga mellet tudni célja eléréséhez, s majdnem biztosak is lehetünk abban, hogy az anime előrehaladtával sem adja majd ez alá szándékát, de nem is tehetné, hiszen egy hajóra legénység is kell (navigátor, szakács stb.). Hát még a leendő kalózkirály hajójára! 

A kalandok a kapitány számára magányosan, legénység és hajó nélkül kezdődnek, unatkozni azonban ekkor sem lehet. Az újabb csapattagok érkezésével meg (főleg, hogy mivel nem ő az egyedüli ütődött karakter a történetben) az anime szó szerint pezsegni fog. Általában az arc és rekeszizmok használatát veszi igénybe az anime, de az egyes karakterek hátterének a felszínre kerülésével és egyéb történésekkel a későbbiekben az is bebizonyosodik, hogy a One Piece világa sem teljesen habostorta a benne élőknek, így szomorú, könnyes pillanatokból is lesz jussa az animézőnek.
 

A One Piece Világa – Ördöggyümölcsök


A One Piece Világában fontos főszerepet kapnak még az úgynevezett ördöggyümölcsök is. Ezek a ritka és oly vadászott gyümölcsök mindegyike más-más különleges képességekkel ruházzák fel azt az illetőt, aki megeszik belőlük egyet. Egy gyümölcs elfogyasztása azonban egyszerre áldás és átok is. Aki bármelyik fajtából is eszik, az a személy képtelenné válik az úszásra. Ezért fogyasztása a tengeren utazóknak különösen kockázatos. Főhősünk, Luffy gyerekkorában megevett egy ilyen ördögi termést, a Gumi-gyümölcsöt, így teste ezek után a gumi tulajdonságának minden előnyét élvezi az átokkal egyetemben. Luffy azonban farkasszemet nézve a veszélyekkel álmát kitartón követi. Útja során más gyümölcserő-használókkal is találkozik. Kalózók, banditák, tengerészek. Ki ellenség, ki barát lesz. Egy biztos: az út a végsőkig kalandokban gazdag!
 

A legénység (rövid ismertetés)


Már az 1. openingből megismerhetjük a kezdeti magot (így csak róluk néhány szó, hogy meglepetés is maradjon):

Roronoa Zoro: egy lusta, de jóképű kardforgató, aki egykor kalózokra vadászó fejvadász volt. Az egyedi kardtechnikát (egyszerre 3 kardot) használó harcos célja, hogy a legjobb kardforgatóként ismerje majd el a világ. Tájékozódási képessége még Luffyénál is rosszabb, amely az alapjában véve komoly karaktert többször komikussá teszi.
Nami: egy gyönyörű, kincsimádó tolvajlány és kitűnő navigátor, akinek vágya, hogy egy nap térképet készíthessen majd az összes felfedezetlen területről az egész világon.
Usopp: kiváló céllövő és annál nagyobb hazudozó, de ugyancsak szeretnivaló karakter szó szerinti nagy orra ellenére is. Erő hiányában ésszel és szavakkal harcol a távolsági fegyverek mellett. Igazi mókamester élénk fantáziával, akinek célja, hogy egy nap a tengerek bátor harcosaként ismerjék el.
Sanji: a kezét leginkább csak főzéshez használó, kitűnő lábtechnikával harcoló és folyton cigiző szakács, aki minden útjába kerülő lánynak csapja a szelet. Álma, hogy a legjobb szakács legyen és megtalálja All Blue-t, a tengeren azt a helyet, ahol mind a 4 nagy tenger (East Blue, West Blue, North Blue, South Blue) vizeiből úsznak halak.

A legénység azonban közel sem csak 4 főből fog állni majd a későbbiekben. A további új tagok is fontos nakamák lesznek a hajón, akiknek ugyancsak meglesznek a saját céljaik és vágyaik, de egy közös lesz bennük: Mind együttesen hajlandóak küzdeni azért, hogy az ő kapitányuk legyen a Kalózkirály, és akik egymásért még saját álmaikat is feláldoznák.

Utószó:
A manga és az animéről is elmondható, hogy mind a kettőnek megvan a maga szépsége és hátránya. A karakterekhez társuló hangok azonban tényleg fergetegesen passzolnak a jellemekhez, és ez mindenképpen az anime javára írható. Csak ajánlani tudom!

 

 

Magyar szinkron /felirat
 
Magyar szinkronos és feliratos animék.
LetöltésMagyar anime
 

Nineteen, Twenty-One
 
Következő: 4. fejezet

LetöltésProjektek
 

//mbsound.gportal.hu/portal/mbsound/image/gallery/1346072492_40.jpg

Kateikyoushi Hitman Reborn!
 
Következő: 354. fejezet

LetöltésProjektek


 

http://i852.photobucket.com/albums/ab89/dgraymanmanga/p.jpg?t=1289987338

Pandora Hearts manga
 
Következő: 75. fejezet

LetöltésProjektek
 
 

Hyouka anime
 
Következő: 9. rész
LetöltésProjektek

 

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/yugioh-manga/uploads/02mv8.jpg

D.Gray Man manga
 
Következő: 219. fejezet

LetöltésProjektek

Ne reklámozz!

Hibajelentést és Kérést szintén ne ide!
Többen szerkesztünk!

 
 

http://i638.photobucket.com/albums/uu105/Merina/thbar01_1.gifhttp://i638.photobucket.com/albums/uu105/Merina/sigpic790_8k.jpghttp://i638.photobucket.com/albums/uu105/Merina/fejl.jpghttp://i638.photobucket.com/albums/uu105/Merina/thCG_animalt.jpg
http://i638.photobucket.com/albums/uu105/Merina/group.gif?t=1291018457
bann_2.jpg

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ